Потърси и поискай помощ!

Моят личен опит в борбата с хазартната зависимост, ми помогна да осъзная, че е много по-лесно, добро и правилно решение, да не преминаваме през този път сами! Именно заради това съзадавам и тази секция в сайта, където се старая да добавям всякакви възможни места за помощ, както професионална от специалист, така и други опции. 

 

Срещи на Анонимните хазартно зависими

 Срам ме! Страх ме е! Не искам!

 

 Беше петък, не помня точната дата. Часът около 19, а аз тъкмо бях свършил работа и се насочвах за първата ми среща на Анонимните хазартно зависими. Признавам си, в душата ми беше "мармалад"! "Биеха" се различни емоции и чувства - от една страна имах желание за промяна, но по-скоро си мислех: "ще отида да се полекувам малко, пък като се пооправя, пак ще си залагам, но вече с мярка". От друга страна изпитвах срам, че ще посетя такова място, притеснение, че ще трябва да споделям, раздразнение, че ще слушам някакви хора и много срам, защото се мислех и чувствах, като най-лошите човек на земята!

 

 Към 19:30 влезнах в помещението, в което имаше около 10тина души. Столове подредени в кръг. Чувствах се всякаш, всеки момент върху мен ще падне сградата, в която се намирахме. Един от членовете ме дръпна настрани и с няколко думи(в рамките на 4-5 минути) ми обясни какво представляват тези срещи, както и ми даде един джоб с няколко малки(20тина страници) книжки, които в последствие за мен се оказаха най-ценните страници в живота ми.

 

 През първата част от срещата само слушах. Слушах как е минала седмицата на другите хора. За някои от тях щастливо, за други не толкова. Смесваха се теми от ежедневието, с такива свързани с проблемите заради хазарта.

 

 През втората част, след кратка почивка, ме помолиха да се представя на групата. Все още изпитвах страх, ужас и какво ли още не. Все още не знаех, какво да очаквам. Накратко споделих за живота си, за част от проблемите, които имах, причинени от хазарта. Споделих и за отвратителното положение, в което се намирах в този момент, тогава. Иии...

 

 БУМ! След като приключих с представянето си, всеки един от хората в тази стая взе думата, представи ми се лично, сподели ми накратко неговата история, подкрепи ме, даде ми ценни съвети! Всеки един!!! Почувствах се... Лек! Не бях сам! Не бях само аз! Имало и други като мен, болни хора. Хора с подобна история, с кофти неща, през които са преминали заради хазарта, хора с не по-малко проблеми от моите. Хора, които ми показваха и доказваха, че има ЖИВОТ СЛЕД ХАЗАРТА!

 

 Защо не опиташ и ти?

Пловдив

гр. Пловдив, ул. "Капитан Райчо" 56, Търговски център "Гранд", вход до Първа инвестиционна банка, ет. 4, офис 18

Срещите се провеждат всеки четвъртък от 19:00 часа

Плевен

гр. Плевен, бул. "Русе" 1, ет. 4, стая 19 (сградата на Стоматологията)

Срещите се провеждат всеки четвъртък от 19:00 часа

Велико Търново

Срещите се провеждат всяка сряда от 20:00 часа

гр. Велико Търново, ул. "Мармарлийска" 35

телефон за контакти: 0883306333

© Copyright. All rights reserved.

We need your consent to load the translations

We use a third-party service to translate the website content that may collect data about your activity. Please review the details and accept the service to view the translations.