Началото и първия епизод

Как започна всичко с "Живот след хазарта"?

 Ако не греша, месецът бе октомври, а годината 2022. Може би бяха изминали 2-3 месеца, откакто започнах да слушам подкасти. Гребях с пълни шепи от нещата, за които преди не намирах време, защото то беше отдадено на хазарта - разходки в парка, гледане на филми и сериали, четене и слушане на книги, слушане на музика и ... подкастите!!! Признавам си, този тип съдържание ми паснаха идеално. 


 Но да се върнем към началото на "Живот след хазарта". Някъде там започнах да слушам подкаста Gambling still sucks на Джейми Салдзбург. Слушах епизод след епизод и попивах неговата история и съвети. И ги прилагах в живота си, което си мисля, че беше нормално, тъй като все пак той беше над 7 години без залог, а аз още "пеленаче" без залог. И стана импулсивно! Просто исках, знаех, усещах, че трябва да направя нещо, за да мога да се опитам да предам какво значи живот без хазарт и на други хора. 


 Но започнаха притесненията - как ще се открия пред хората, как ще го правя, та аз дори нямам компютър или микрофон, ще има ли какво да казвам, хората ще ми се подиграват... Намирах оправдание след оправдание. 


 И реших да пиша мейл на Джейми. Казах си - "какво толкова, ако не друго, то поне искам да му благодаря за виртуалната му помощ". Написах мейл и го изпратих на 30.10.2022 година и не очаквах отговор. Написах му за моята история, за това как неговата работа ми помага и как ме е вдъхновил, както и му споделих моето желание да създам нещо малко, което да помогне на поне още един човек в далечна (за него) България. Още на следващият ден получих обратна връзка от него, а думите му бяха окуражаващи. А относно идеята да започна подкаст на български език, той сподели следното:
"Харесва ми идеята да започнеш подкаст. Определено се надявам да го направиш. Що се отнася до оборудването, бих казал да започнеш с това, което вече имаш. Повечето телефони и устройства са достатъчно добри, за да записват подкасти"
Не ми трябваше повече. Казах си "ще го направя". Нямах абсолютно никакво оборудване. Нямах микрофон, нямах лъскави програми за обработка, нямах дори компютър!, а още по-малко знания за да го направя. Разполагах с един стар смарт телефон, 50 лева за "оборудване" и много желание. Избрах микрофон, поръчах го и няколко дни по късно вече го държах в ръцете си. Поразрових се малко как се публикуват подкастите, включих микрофона в телефона и ... Така започна всичко. С много желание, малко пари и никаква професионална техника. То си личи и от качеството на звука 😁


 Ако искате да чуете Епизод 1 на "Живот след хазарта" може да го направите ТУК. Но поуката, която искам да споделя с Вас е друга- недейте да търсите постоянни оправдания! Ако ги търсите, ще ги намерите. Просто действайте и правете това, което вярвате, че е полезно, което обичате и което ще направи света по-добро място не само за Вас самия/самата, но и за близките Ви, за хората около Вас!

© Спри хазарта. Защото убива!

We need your consent to load the translations

We use a third-party service to translate the website content that may collect data about your activity. Please review the details in the privacy policy and accept the service to view the translations.